For å enkelt kunne ha med seg proteiner på tur, pakk isbiter godt inn i aluminiumsfolie og legg oppå proteinet du vil bruke i en boks. Da holder det seg kaldt lenge.
Av: Christer Rødseth, Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og medeier av Code
Christer Rødseth
Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og medeier av Code.
Foto: Lisa Mathilde Donoghue
1 porsjon
Pasta med marinert nakkekotelett, sriracha – og soyamajones og vårløk
Ingredienser
- Ca 140 g nakkekotelett
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss olivenolje
- Ca 1 ts maldonsalt
- 1 egg
- 2 dl solsikkeolje
- 1 ts sennep
- 1 ts hvitvinseddik
- 1,5 ts sriracha
- 1 ts soyasaus
- Saft av ½ sitron
- 150 g kokt pasta
- 5 romanticatomater eller annen småtomat
- 4 sukkererter
- 1 ss Marconamandler
- 2 ts sprøstekt løk
Fremgangsmåte
- Kutt nakkekotelett i strimler
- Legg det i en pose med hakket hvitløk, salt, paprikapulver og olivenolje.
- Ha et egg i et litermål eller lignende.
- Ha i sennep, eddik, sriracha, soya og sitron. Ha så på olje.
- Bruk en stavmikser – start i bunnen og jobb deg oppover i litermålet slik at du massen emulgeres. Smak til med litt salt om du trenger.
- Stek kjøttet på høy temperatur i ca 2 minutter, ha i pasta og tomater.
- La det få varme og legg på tallerken. Ha dressing over og anrett med de kalde tingene tilslutt.
Laks, frukt og agurksalat
Ingredienser
- Ca 140 g laksefilet uten skinn og ben
- ¼ agurk
- ¼ mango
- ca 4 ss vannmelon
- 2 ss sprøstekt løk
- 1 klype spirer eller lignende
- Saften av 1 lime
- 1 ts maldonsalt
- 1 liten rødløk
- 50 g hvitvinseddik
- 25 g sukker
- 50 g vann
Fremgangsmåte
- Kutt grønnsakene som vist på bildet.
- Legg salt på fisken før du går på tur, da er den fast og full av smak når den skal spises.
- Kok opp eddik, sukker og vann. Skjær løken tynt og ha i varm syltelake.
- La den trekke noen minutter og avkjøl på norgesglass. ALDRI bruk fingrene i et glass med syltet løk. Det er supert å ha i kjøleskapet, og holder seg i det uendelige om man bruker rent utstyr i syltelaken.
- Anrett frukt og agurk på tallerken. Ha limejuice over fisken og la den stå i ca 10 minutter slik at den «kokes». Anrett så ferdig med syltet løk, sprøløk og spirer.